Een kleurrijk schoolplein met betonverf

Dagelijks spelen schoolkinderen in heel Nederland lekker op het schoolplein, op het buurtplein, of op het speelplein van de kinderopvang. Dat zijn écht plekken die er vrolijk en gezellig uit mogen zien. Maak schoolpleinen leuk en zorg voor een beetje kleur! Dat is voor de spelende kinderen des te aantrekkelijker natuurlijk. Zelfs met een beperkt budget kan dat prima. Hoe? Daar is een mooie, duurzame en betaalbare oplossing voor: betonverf!

Betonverf. De juiste keuze voor schoolpleinen.

Met betonverf kun je van het saaie schoolplein weer een gezellige speelplaats maken. Gelukkig is betonverf een goedkope methode en is het eenvoudig zelf aan te brengen. Een hinkelpad schilder je al snel in een uurtje tijd. Een mooie grote tekening duurt misschien iets langer, maar dan heb je ook wat moois.

Maak er een leuk project van!

Ongetwijfeld kun je zelf heel veel leuke dingen bedenken om het schoolplein mee op te vrolijken. Maar je kunt er ook een leuk project van maken door de kinderen er zelf bij te betrekken. Wat willen de kinderen graag op het schoolplein? Daar komen waarschijnlijk hele creatieve ideeën uit waar je zelf nooit aan zou hebben gedacht. En misschien heb je zelfs kinderen die mee kunnen helpen de vlakken in te kleuren. Leuk en gezellig!

Prima geschikt voor veel soorten tegels

Dan de praktische kant. Ik ga er vanuit dat het schoolplein bestaat uit betonnen stoeptegels. Daarmee bedoel ik de traditionele trottoirtegels van 30 x 30 cm. Maar betonverf is ook voor veel andere tegels en klinkers geschikt.

En wil je het zeker weten, mail ons dan even. Betonverf kan tegen een stootje. Bovendien is het slijtvast, watervast en heeft het een uitstekende hechting op betontegels. Wel is het belangrijk dat de tegels goed schoon, droog en vetvrij zijn voordat je de betonverf aanbrengt. Gebruik daarbij altijd het juiste reinigingsmiddel, anders loop je kans dat je opnieuw kunt beginnen.

Betonverf in alle kleuren

En als je dan aan de slag gaat op het schoolplein moet het natuurlijk wel een kleurrijk geheel worden. Geen probleem. Betonverf is vaak in vele kleuren te verkrijgen. Zo is Ruwol betonverf -naast de 13 standaard kleuren- in meer dan 20.000 mengkleuren te bestellen. De standaardkleuren zijn lichtgrijs, grijs, betongrijs, donkergrijs, wit, gebroken wit, beige, oxyderood, helderrood, helderblauw, heldergeel, heldergroen en zwart. De mengkleuren zijn teveel om op te noemen 😉

Succes met je kleurproject!

6 gedachten over “Een kleurrijk schoolplein met betonverf”

 1. Gerdie Schiphorst

  Wat raad je me aan om te gebruiken als ik met een groep kinderen stoeptegels wil beschilderen? Het zal om ongeveer 8 kinderen gaan die elk een tegel krijgen. Zijn er bv ook kleine verpakkingen beschikbaar?

  1. Beste Gerdie,

   Op zich is Ruwol betonverf daar prima voor geschikt. Alleen is deze verf op basis van terpentine en dient buiten bereik van kinderen te blijven. De kleinste verpakking is 750 ml.

 2. Wendy van oorschot

  Zou ik ook met deze verf mijn hele tuin kunnen verven, dus 13 bij ongeveer 5 meter breed. Er liggen nu grijze stoeptegels. Hoeveel zou mij da5 ongeveer gaan kosten?

  Alvast bedankt

  1. Beste Wendy,

   Met Ruwol Betonverf kunnen prima tegels in de tuin geschilderd worden. Voor een oppervlakte van 65 m² (13 x 5 meter) heb je ongeveer 25 liter nodig. De prijzen kun je vinden via de volgende link: https://www.verfbestelsite.nl/ruwol-betonverf-standaard-kleuren.html. Het is belangrijk dat de tegels eert grondig worden gereinigd met Ruwol Surface cleaner.
   Een compleet stappenplan voor het schilderen van rerrastegekls vind je via de volgende link: https://www.verfbestelsite.nl/downloads/Stappenplan-Ruwol-Betonverf-voor-het-terras.pdf

 3. Mooi voor een schoolplein!

  1. Beste Peter,

   Bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2006-2022 VerfBestelSite.nl