Hoe kun je je betonvloer, cementdekvloer of anhydrietvloer het beste schilderen?

Iedereen heeft er wel ergens één: zo’n kale, koude betonvloer die er niet uitziet. De oude betonvloer in je garage of schuur bijvoorbeeld. Of de droevige, stoffige cementdekvloer die in de slaapkamer van je net nieuw opgeleverde huis ligt. In de vloer in de bijkeuken zitten nog steeds die vetvlekken van de frituurpan. Het ziet er gewoon niet uit. En een onbehandelde cement- of betonvloer is ook gevoelig voor vuil. Wees gerust. Er is een oplossing!

De oplossing: betonverf!

Betonverf is een zeer veelzijdig product, dat je voor veel verschillende toepassingen kunt gebruiken. De naam ‘betonverf’ zegt het al: je kunt er beton mee schilderen. Maar waar is het precies geschikt voor? Kan ik het aanbrengen op de betonnen vloer in mijn garage, schuur of berging? En geldt dat ook voor de cementdekvloer of anhydrietvloer in mijn huis? Allemaal vragen die we dagelijks in onze mailbox vinden.

Slijtvast én in de juiste kleur

Een hele mooie eigenschap van betonverf is de slijtvastheid. En dát wil je natuurlijk bij een vloer. Vloeistoffen of ander vuil krijgen geen kans meer de vloer in te trekken. Bovendien kun je je vloer een kleur geven die bij je past. Met goede betonverf geef je je betonvloer, cementdekvloer of anhydrietvloer dus in alle opzichten meerwaarde.

En de vloer in je garage, schuur of berging?

Daar is betonverf bij uitstek geschikt voor. Schilder je vloer met goede betonverf en hij lijkt weer als nieuw. Je geeft vloeistoffen of ander vuil geen kans meer om in de vloer te trekken. Ook mooi: je krijgt de vloer weer makkelijk schoon. Even met de dweil erover en hij is weer spic en span. Zeker als je een wat oudere beton- of zandcementvloer hebt die gaat ‘stuiven’ door slijtage. Met een beschermende laag betonverf is het stofprobleem is opgelost.

Betonverf in de slaapkamer?

We krijgen steeds vaker de vraag of betonverf geschikt is voor de slaapkamer. Daar is het prima voor geschikt. Het zorgt zelfs voor een opvallend trendy eindresultaat. Eventueel afgewerkt met een extra slijtvaste blanke lak hebben krassen geen kans. Zo geef je je slaapkamer een robuuste industriële uitstraling. Wie wil dat nou niet?

Hoe gladder de ondergrond, hoe gladder het eindresultaat

Logisch toch? Met verf smeer je natuurlijk geen hobbels weg of kuiltjes dicht. Een mooie gladde ondergrond geeft een mooi strak eindresultaat. Zorg dus dat je eerst alle bobbeltjes wegschuurt voordat je betonverf gaat aanbrengen. Vind je een hobbelig industrieel uiterlijk juist mooi, dan laat je ze natuurlijk gewoon zitten.

Snel een eenvoudig aan te brengen

Betonverf werkt snel en makkelijk. Het is bovendien ‘zelfprimerend’, dus je hebt geen grondverf of primer nodig. De eerste laag verdun je 10 tot 20% met terpentine en de volgende lagen kun je in principe onverdund aanbrengen. Succes. Je zult waarschijnlijk aangenaam verrast zijn met het resultaat!

8 gedachten over “Hoe kun je je betonvloer, cementdekvloer of anhydrietvloer het beste schilderen?”

 1. Is het ook mogelijk om betonverf aan te brengen op een anhydriet vloer in een nieuwbouwhuis? Is die niet te kwetsbaar?

  1. Beste,

   Op zich kan betonverf prima op een anhydrietvloer worden aangebracht. Echter worden in woonhuizen hoge eisen gesteld aan de krasvastheid. Er mogen geen zichtbare krassen of andere beschadigingen in de coating voorkomen. Om deze reden adviseer ik Holdbar Vloercoating aan te brengen. Dit is een hoogwaardige en zeer slijtvaste 2 componenten epoxy coating die ook bestand is tegen schoonmaakmiddelen en levensmiddelen(koffie, thee, wijn, ketchup, bakvet etc). Indien u een hoogglans of matte afwerking wenst dan adviseer ik nog een extra laag Holdbar Vloer Topcoating aan te brengen.

   Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag!

 2. Kunnen wij de verf ook gebruiken voor onze woonkamer als leefvloer? Zo ja heeft u misschien een foto hoe dat er dan uitziet in een woning?

  1. Beste Saskia,

   Ruwol betonverf kan prima worden gebruikt in een woonkamer. Het is een egaal dekkende en slijtvaste verf. Hieronder een foto met een voorbeeld.
   Ruwol Betonverf lichtgrijs

   Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van Holdbar Vloercoating met als topcoating Holdbar Vloer Topcoating. Dit hoogwaardige coatingsysteem is zeer slijtvast, chemisch resistent (bestand tegen levensmiddelen zoals wijn, bier, koffie, thee, ketchup etc), UV bestendig en niet vergelend. Hierbij kunt u kiezen voor een matte, zijdeglans of hoogglans afwerking en is in alle RAL en NCS kleuren te bestellen. Een voorbeeld van een zijdeglans afwerking zie je hieronder:
   Holdbar Vloer Topcoating zijdeglans

 3. Goede avond,

  Wij krijgen onze woning binnenkort opgeleverd. hieraan zit een garage die wij als bijkeuken gaan gebruiken. Zou betonverf hier geschikt voor zijn? Hier wordt straks gewassen etc. we krijgen een wasbak. Dus het zal gerust af en toe wat vochtiger zijn. Is betonverf ook waterafstotend?

  1. Beste Dennis,

   Ruwol Betonverf is prima geschikt voor een bijkeuken. Dit is een kras-, stoot- en slijtvaste verf die eenvoudig aan te brengen is. Deze verf kan zonder primer rechtstreeks op beton- en cementvloeren worden aangebracht. Indien de vloer gevlinderd is, dan adviseer ik eerst een epoxyprimer aan te brengen. Ruwol Betonverf is bestand tegen vocht van bijvoorbeeld een wasbak.

   Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag!

 4. Goedendag,

  Wij krijgen binnenkort een nieuwbouwwoning opgeleverd met een garage , gedeeltelijke nu nog enkel steens.

  Er zit nog geen garagedeur in en nog geen verwarming. Het dak ik redelijk laat dichtgezet en de zandcement deklaag is nog nat.

  Kan ik dan toch al de betonverf aanbrengen of moet ik wachten totdat de vloer echt droog is?

  Groeten

  Frank

  1. Goedemorgen Frank,

   Bedankt voor uw reactie.

   Indien u Ruwol betonverf wilt aanbrengen, dan dient de vloer volledig droog te zijn. Indien u 2K Epoxy vloercoating CD20 wilt aanbrengen dan mag het winddroog zijn, maar dan dient de temperatuur boven de 100C te zijn (het liefst boven de 150C). Een nieuw gestorte betonvloer moet minimaal 6 weken oud zijn alvorens er een verf of coating op mag worden aangebracht.

   Via de volgende links vindt u meer informatie en kunt u de genoemde producten bestellen:
   https://www.verfbestelsite.nl/ruwol-betonverf-standaard-kleuren.html
   https://www.verfbestelsite.nl/2-k-epoxy-vloercoating-cd20.html

   Met vriendelijke groet,
   AdviesService VerfBestelSite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2006-2020 VerfBestelSite.nl